Director

 

Dalmau González

 

Nascut a Olot, és un tenor català amb una brillant carrera de tenor líric lleuger, reconegut com un dels tenors més importants del repertori rossinià. Va començar els estudis musicals i de cant a la Schola Cantorum del seu col·legi de Girona. Va completar la seva formació musical a Barcelona al Conservatori del Liceu, al Conservatori Municipal i al Mozarteum de Salzburg.

Havent dirigit diversos cor polifònics, entre ells l'Orfeó Mare Nostrum i l'Escolania del Sagrat Cor dels PPJJ de Barcelona, es donà a conèixer com a tenor l'any 1972 en el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, on obtingué el premi al millor intèrpret de música espanyola. El premi li donà l'oportunitat de cantar al Gran Teatre del Liceu, el 1973, Vinatea, de Matilde Salvador. L'any 1975 obtingué el primer premi del Concurs del Mozarteum de Salzbug.

L'any 1979 va debutar al Metropolitan de Nova York a Don Pasquale i en posteriors temporades Il barbiere di Siviglia, Falstaff, L'elisir d'amore i Rigoletto. També ha cantat a La Scala, Torí, Roma, Verona, Parma, Nàpols, Trieste, Bolonya, Florència, RAI, Catània, Modena, Pesaro, Viena, Graz, Hatberg, Hamburg, Munic, Bonn, Hannover, Stuttgart, Düsseldorf, Berlín, Madrid, Bilbao, Oviedo, Carnegie Hall, San Francisco, Los Angeles, Buenos Aires, Xile, Caracas, Bogotá, Praga, etc.

Actualment, ja retirat de l'escena operística, col·labora en esdeveniments benèfics, aconsella cantants i dirigeix el Cor Da Capo BCN.


 

Cor Da Capo BCN